Is een hamburger fastfood of een delicatesse?

Is een hamburger fastfood of een delicatesse?

Hoe eten aan ons wordt geadverteerd wordt al jaren bekritiseerd. Of jij je er nu aan ergert of dat het je helemaal niet deert, het is moeilijk om te ontkennen dat wat op je bord verschijnt, vaak niet lijkt op wat je met een foto werd voorgehouden. Maar waarom gebeurt dit eigenlijk?

Je loopt door Amsterdam en hebt een gezellige dag achter de rug. Je begint honger te krijgen en kijkt om je heen of er ergens een leuk restaurant in zicht is. Zodra je er eentje hebt gevonden, loop je naar binnen en bekijkt het menu. Het water loopt je nog net niet uit de mond, terwijl je kijkt naar foto’s van het menu. Er zijn veel gerechten die je niet kent. Je hebt geen zin om iets nieuws uit te proberen en besteld een heerlijke ouderwetse burger. Even later, zodra je je maaltijd voor geschoven krijgt, wil je bijna een wenkbrauw optrekken. Voor je neus ligt een ingezakt broodje die uit elkaar valt zodra je deze vastpakt.

lelijke hamburger

Even voor de duidelijkheid. Veel mensen zijn hier inmiddels gewend aan. Daarnaast hoeft de burger ook zeker niet slecht te smaken. Maar als je besluit om lekker uit eten te gaan en hier meer geld voor neerlegt dan in de supermarkt, mag de presentatie en ervaring niet ‘net’ iets beter zijn?

Waarom zien de foto’s er zo mooi uit?

voedselfotografie

Als restaurant kun je natuurlijk niet draaien zonder klanten. Maar hoe haal je klanten binnen? Met goede marketing en dus o.a. het mooi weergeven van je producten. Laten we eerst kijken hoe de verschillen zo groot kunnen zijn.

De burgers in dit soort restaurants worden meestal binnen een paar minuten klaargemaakt, terwijl de burgers op de foto’s in elkaar worden gezet door getrainde professionals en fotografen. Elk ingrediënt wordt nauwkeurig geplaatst en sauzen worden met met flesjes ‘geïnjecteerd’ in de burger. Soms gaat het zelfs zo ver dat de burger met kleurstoffen wordt geverfd en er spelden worden gebruikt om alles op zijn plek te houden. Vervolgens wordt met studioverlichting en een professionele fotograaf een prachtige foto gemaakt. We zijn dan vaak nog niet klaar. Uiteindelijk werkt iemand met bijvoorbeeld Photoshop alle kleine ongewilde details weg, wordt de kleur aangepast en nog veel meer.

Je kunt dus stellen dat de burger van de foto niet dezelfde is als die ene voor je neus of dat die burger zelfs niet bestaat!

Waarom doen restaurants dit?

Zoals ik al eerder zei is het mooi portretteren van maaltijden essentieel voor het binnenhalen van klanten, dus daarom. Maar je denkt nu misschien is het appetijtelijk presenteren van de echte maaltijd niet minstens zo belangrijk? Niet per se. Restaurants zoals wij focussen ons vooral op kwaliteit. We nemen onze tijd om een memorabel diner voor je in elkaar te toveren. Hierdoor hopen we dat je in het vervolg besluiten terug te komen en zien onze gerechten er altijd uit zoals op de foto.

hamburger met patat

Bij veel andere restaurants, met name fastfood restaurants, draait het vooral om kwantiteit. Je burger ligt binnen een paar minuten voor je neus zodat de volgende klant snel geholpen kan worden. Hoewel ze er misschien minder lekker uitzien en vaak ook minder lekker smaken, zijn deze handig voor een snelle hap. Je hebt mensen die graag genieten van het eten en alles wat daarbij gepaard gaat en je hebt anderen die gewoon snel een bord voor hun neus willen en geen behoefte hebben aan presentatie en ervaring. Het mooie is, dat iedereen zelf kan kiezen waar ze de volgende keer gaan eten. Voor ieder wat wils.

Conclusie

Sommige restaurant trekken klanten aan door hun klanten te verwennen, andere restaurants trekken klanten door snel te leveren. De een is niet per se beter dan de ander. Als je honger hebt en even snel wat wilt eten, dan is FASTfood de oplossing. Als je uit eten gaat en een avondje wilt genieten, loop dan vooral een keer een welverzorgd restaurant binnen met vriendelijke personeel en eten dat eruit ziet zoals op de foto om jezelf even goed te verwennen.

Mocht je binnen kort in Amsterdam zijn, kom dan vooral onze burger eens uitproberen. Hij wordt met liefde gemaakt en met zorg geserveerd. Je moet dan wel iets langer dan 5 minuten wachten 😉 Wij trakteren je bij een online reservering intussen wel op een kopje thee of koffie terwijl je wacht.

RESERVEER ONLINE

Heb jij liever een snelle hap of ga je liever voor een maaltijd waar tijd in is gestopt? Laat het weten in de reacties.

LEAVE A REPLY